kidsorigami

Cyberpesten!

 

Opdracht 8:

Geef aan wat jij zou doen als je erachter kwam dat:

1.Een medestudent gecyberpest werd.

Ik zou het met diegene erover praten waarom hij/zij er niks aan doet en waarom ze diegene pesten. Ik zou diegene helpen als het zomaar gepest wordt. Dan zou ik diegene ook adviseren om naar de docent te gaan of met de ouders erover te praten. Als die dat niet durft zou ik diegene helpen en als eerst naar de docent gaan. Want dan kun je in een les erover hebben hoe de leerlingen in de klas over cyberpesten denken en waarom dat gebeurt. Zo leren leerlingen van elkaar en kunnen eventueel problemen worden opgelost.

 

2. Interview je stagebegeleider wat hij/zij zou doen als hij/zij wist dat er gecyberpest werd in de klas. 

Ik heb en interview gehad met de meester van groep 8. Wat hij in deze situatie zou doen is dat hij er gezamenlijk met de hele klas over zou gaan praten. Want als je erover praat komen er veel dingen los. Je maakt veel dingen duidelijk. Soms was het in het begin alleen maar van verveling elkaar pesten maar komt het toch anders over bij een ander. Daarom is het goed om dit met elkaar te bespreken zodat ze het van elkaar weten.

 

Daarnaast zou hij ook een les over digitaal humor geven. Het is niet de bedoeling dat er alleen gepraat wordt over dat pesten niet mag op het internet, maar dat we de les ook een beetje leuk maken door te kijken naar positieve dingen op het internet. Hij laat ook vaak filmpjes zien tijdens zijn lessen. En dat zou hij hier ook bij willen gebruiken. Het is bijvoorbeeld leuk om de grappigste Youtube-filmpje dat is verkozen met elkaar te bekijken. Zo maak je het ook weer leuk voor de kinderen, maar maak je ze wel attent dat niet iedereen het leuk vind om shockerende filmpjes te willen zien.